Φροντίδα Ενδυμάτων

Βαμβάκι

Το βαμβάκι είναι η πιο κοινή φυτική ίνα. Πλένεται στο πλυντήριο και μπορεί να μπει και στο στεγνωτήριο. Τα βαμβακερά ρούχα τείνουν να τσαλακώνονται πολύ γι’ αυτό απαιτείται σιδέρωμα σε υψηλή θερμοκρασία. Αποφύγετε τη χρήση χλωρίνης γιατί μπορεί να καταστρέψει το χρώμα και την υφή του ρούχου. Λόγω της απορροφητικότητας του, το βαμβάκι θέλει περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει σε φυσικές συνθήκες ή μεγαλύτερη θερμοκρασία σε στεγνωτήριο.

Cashmere (Κασμίρ)

Το κασμίρ είναι ίνα από μαλλί και είναι ένα από τα πιο καλά υφάσματα. Συνιστάται πλύσιμο στο χέρι καθώς πρόκειται για ευαίσθητο ύφασμα. Για την καλύτερη προστασία του υφάσματος αποφύγετε το δυνατό στύψιμο και αφήστε το ρούχο να στεγνώσει πάνω σε μία καθαρή πετσέτα. Το στέγνωμα πρέπει να γίνεται σε επίπεδη επιφάνεια γιατί αν απλώσετε το ρούχο, το βάρος του νερού θα αλλοιώσει τη γραμμή του. Δεν σιδερώνεται και δεν μπορεί να μπει σε στεγνωτήριο. Αποφύγετε το ζεστό νερό στο πλύσιμο.

Βισκόζη

Η βισκόζη είναι παράγωγο φυτικής πρώτης ύλης. Είναι ευαίσθητο ύφασμα γι’ αυτό καλό είναι να πλένεται στο χέρι ή σε ελαφρύ πρόγραμμα στο πλυντήριο με κρύο νερό. Προτιμάται το σιδέρωμα από την ανάποδη μεριά και με μέτρια θερμοκρασία, πριν στεγνώσει εντελώς το ρούχο. Αποφύγετε την αποθήκευση σε πλαστικές σακούλες και την απευθείας έκθεση του ρούχου στον ήλιο.

Μικρο-μοντάλ

Το MicroModal φτιάχνεται από ξύλο οξιάς και ανάλογα την επεξεργασία του μπορεί να ξεπερνάει και τις ιδιότητες του βαμβακιού. Είναι ένα από τα πιο απαλά σε υφή υφάσματα, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις ιδιότητες του μεταξιού. Πλένεται στο πλυντήριο σε οποιαδήποτε θερμοκρασία ανάλογα με τη σήμανση στο εκάστοτε ρούχο. Συνιστάται να μπαίνει σε κρεμάστρα μετά το σίδερο καθώς δεν είναι ύφασμα που τσαλακώνεται εύκολα και μπορεί να στεγνώσει έτσι. Αν χρειαστεί, συνιστάται να σιδερωθεί από την ανάποδη.

Μοχέρ

Το μοχέρ είναι τύπος μαλλιού με χαρακτηριστικά που το καθιστούν μία από τις καλύτερες ίνες. Το μοχέρ σαν ύφασμα ενδέχεται να είναι λίγο πιο άγριο από άλλους τύπους μαλλιών. Πολλά μάλλινα ρούχα δεν μπαίνουν στο πλυντήριο γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι αναφέρεται στην ετικέτα και ακολουθήστε τις οδηγίες. Χρησιμοποιείται πάντα ατμό για το σιδέρωμα. Συνιστάται η χρήση ενός πανιού πάνω από το ρούχο. Πολυεστέρας Η πιο ευρέως γνωστή συνθετική ίνα. Πρόκειται για ένα πολύ ανθεκτικό ύφασμα το οποίο δεν μαζεύει στο πλύσιμο. Μπορεί να μπει στο πλυντήριο και στο στεγνωτήριο. Προτιμήστε νερό μέτριας θερμοκρασίας και χρησιμοποιήστε μαλακτικό υφασμάτων πριν το στύψιμο.

Μαλλί

Το μαλλί είναι ευαίσθητο σαν ύφασμα γι’ αυτό πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες του εκάστοτε ρούχου. Τα μάλλινα ρούχα τείνουν να «μαζεύουν» στο πλυντήριο γι’ αυτό προτιμάται το πλύσιμο στο χέρι. Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό, το στεγνωτήριο και το σιδέρωμα. Αν απαιτείται το σιδέρωμα, το ρούχο θα πρέπει να είναι νωπό και να το σιδερώσετε αφού έχετε βάλει ένα πανί από πάνω για να αποφύγετε την απευθείας επαφή του ρούχου με την πλάκα του σίδερου.

Μετάξι

Ένα από τα πιο πολυτελή φυσικά υφάσματα, το οποίο τείνει να είναι εξαιρετικά απαλό. Το μετάξι είναι ανθεκτικό και δεν τσαλακώνεται πολύ. Είναι πολύ ευαίσθητο ύφασμα όσο αφορά το σιδέρωμα γι’ αυτό συμβουλευτείτε τις οδηγίες στο ρούχο. Προτιμήστε το σιδέρωμα όσο το ρούχο είναι ακόμα νωπό και χρησιμοποιήστε μέτρια θερμοκρασία.

Γούνα

Όταν παραλάβετε τη γούνα σας χτενίστε τη απαλά για να ξεμπλεχτούν οι τρίχες και να πάρει την κανονική της μορφή. Μην τοποθετείτε τη γούνα σας δίπλα σε πηγές θερμότητας. Αν βραχεί είναι προτιμότερο να στεγνώσει φυσικά. Αποφύγετε τα αρώματα γιατί η γούνα έχει την τάση να απορροφάει. Μην την αποθηκεύετε σε πλαστική σακούλα και μην την αφήνετε εκτεθειμένη στον ήλιο καθώς μπορεί να αλλοιώσει το χρώμα της.

Τζιν

Το τζιν είναι βαμβακερό ύφασμα το οποίο το χαρακτηρίζει η διαγώνια ύφανση του. Μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο και να στεγνώσει είτε φυσικά είτε σε στεγνωτήριο. Όταν πλένεται στο πλυντήριο, να το βάζετε μαζί με παρόμοια χρώματα. Όσο πιο σκούρο είναι το τζιν τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να βγάλει χρώμα. Προτιμάται το σιδέρωμα από την ανάποδη μεριά ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του σίδερου. Όσο περισσότερο πλένεται, το χρώμα του τζιν τείνει να χάνει τη ζωντάνια του χρώματος του γι’ αυτό αποφύγετε τα άσκοπα πλυσίματα

Φόρμα επικοινωνίας